A világ legnagyobb szórakoztató központja, avagy le a csillárral

Szóval ott tartottunk, hogy megérkeztünk Vegasba, és leesett az állunk. De ami ezután történt arra legvadabb álmainkban sem gondoltunk volna. 24 óra ébrenlét után már nem kell lefeküdni aludni, meg amúgy is hajtott minket az adrenalin,  így a legkönnyebb legyőzni a jetlag-et. Egy kis rákészülés után elindultunk bulizni, mert abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy vendéglátóinknak foglalt vip asztala volt Vegas legjobb klubjában, a Caesars-ben található Omnia klubban, ahol éppen Calvin Harris volt a hangulatfelelős sztárfellépő. Azt hozzá kell tenni, hogy ha csak úgy akartunk volna bejutni semmi esélyünk nem lett volna, több százan tolongtak kint, mi pedig besétáltunk a vip folyosón.

Bocsi a kép minőségéért, nyilván nem DSLR-el megy az ember bulizni :),  a srác ott középen maga Calvin:

Calvin

A hely fő attrakciója amúgy a kétmillió dolláros csillár, ami több nagy gyűrűből van felépítve, mindenféle fények vannak rajta, és az egész szerkezet képes mozogni, amikor éppen olyan a hangulat, akkor kvázi lejön a mennyezet.

Ugyan ez nem tegnapi felvétel, de jól mutatja, hogyan kell ezt elképzelni.

Nem mehetek el amellett, hogy elmeséljem mennyire magas színvonalon űzik a szórakoztatást itt. A foglalt asztalokért vannak felelősök, és minden kívánságodat lesik, ha kiürült a poharad töltenek Neked, ha valami fogyóban van hoznak helyette, de nem várják meg, hogy elfogyjon, és mindezt teljesen észrevétlenül. A mosdók nagyon tiszták, egy teljes személyzet ott van talpig öltönyben, és azon dolgozik, hogy minden a legjobb legyen Neked, pl.: kezedbe adja a kéztörlő papírt, nyomatja a jókívánságokat és a jókedvet folymatosan, és a mosdó sarkában kialakított kis shopban a legjobb szivarokból válogathatsz. A mosdóban a szappan mellett többféle parfümből választhatsz, ha úgy érzed szükséges, és tudod miért? Csak azért, hogy NEKED a legjobb legyen. Na ilyen hely Vegas.

És akkor útikönyv rovatunk:

Las Vegas pontos spanyol fordításban csak annyit jelent, „A rét”, nevét egy kereskedelmi karaván tagjai adták, akik a sivatagban ritka növényzeti adottságokat és földalatti vízkészleteket jegyeztek fel. Mindez 1829 után történt, és ha megnézzük, hogy kevesebb mint kétszáz évvel később hatalmas világváros áll a „rét” helyén, úgy még elképesztőbb a kontraszt.

De még mekkora! A város lakossága 600 ezer főt számlál, valamint a hozzá tartozó agglomeráció még kétmillió embernek ad otthont. A város mindig ki van világítva és ezért a világűrből nézve a Las Vegas-i agglomerációs körzet a világ legfényesebb környéke.

A város legfőbb bevételeit a turizmus, a szerencsejáték és a szórakoztatóipar adja, de ezen túl még sok telekommunikációs és informatikai cégnek ad otthont. Január elején minden évben itt tartják a világ egyik legnagyobb szórakoztatóipari kiállítását a CES-t (Consumer Electronic Show). Kedvelt konferencia helyszín, és szinte minden héten valamilyen híresség tart fellépést.

Vegas telis tele van látnivalókkal, New York, Párizs, Velence, Egyiptom, a Kincses sziget csak néhány eleme a város látképének. Mivel a hotelok maguk a szórakoztató központként funkcionálnak, ezért az is jól tudja magát érezni akit nem mozgat a hazardírozás.

Csak néhány példa:

  • Las Vegas Skyjump: egy ugrás a Stratosphere Hotelről
  • New York-New York Hotel hullámvasútja
  • Gondolázás Velencében

Erős kezdés volt az biztos, most reggel 11 óra van, lassan ébredezünk, meglátjuk mit tartogat még számunkra ez a nap, kellene egy kocsi. 🙂