Gasztro élmények

Miután kipihentük magunkat és nappal is körül tudtunk nézni, mindketten nagyon meglepődtünk mennyire jó idő van. A reggeli kávé elfogyasztása az udvaron egy rövidnadrágban úgy, hogy egy nappal korábban még kabátban is fáztunk felbecsülhetetlen. Napközben 23-26 fok van, éjjelre azért visszahűl olyan 12-14 fokra, de ha megyünk valahova egy vékony pulcsi, vagy egy széldzseki bőven elégnek bizonyul.

Mikor még felkészülési fázisban voltunk, és terveztük, hogy mit szeretnénk megnézni és kipróbálni, megnéztünk jónéhány részt a Man vs. Food azaz a Fald fel Amerikát sorozatból, akik persze Vegasban is forgattak. Nem mind arany ami fénylik, a videóban szereplő reggeliző pl.: a Hash House Go Go nem egy jó hely, mint  megtudtuk elég gusztustalan adagokat adnak, össze van ömlesztve minden, nem véletlen, hogy a városban nyitott 2. hely hamar be is zárt. A helyiek messziről kerülik. Ezután picit fenntartással tekintek a tvsorozat részeire.

Amerikának nem sok saját nemzeti étele van, helyette inkább az összes nemzet étele megtalálható. Attól függően, hogy kinek milyen a szájíze (vagy a kedve), nyugodtan választhat a Thai, Japán, Olasz, Mexikói, Görög stb. nemzetek konyháiból.

A város központjától kb. 12-15 kilóméterre van egy kiváló mexikói étterem,  ide vitt el minket Reni és Mo. Érdemes megnézni a hely yelp oldalát, mert a képek alapján egy kis ízelítőt kap az ember, mire számíthat egy ilyen helyen.

Innen csak akkor olvasd tovább ha nem vagy éhes. 🙂

Szóval amint leültünk az asztalhoz már hozták is a friss, meleg, és ropogós tortilla chipset, a hozzá tartozó különböző fűszerezésű szószokat. Itt sem tudod kiüríteni a chipses kosarat, ha ügyes vagy max a feléig tudod leenni mielőtt elvinné a pincér, és hozna helyette egy másikat. Akár üdítő akár étel, mindig egy adagot fizetsz, és ha keveselled nyugodtan kérhetsz még akármennyit. (ez általános dolog nem helyspecifikus)

tortillaszoszok

 

 

 

 

 

 

 

A jobb oldali kis tányéron pirított hagyma és grillezett jalapeno (ejtsd: halapenyó) paprika van, a szószok  mindenféle ízűek, nagyon finomak, nem csípősek. Miután ezeket kihozták, jött Juan (Huán) a kis zsúrkocsijával és ott előttünk készítette el, friss avokádóból a guacamole-t.

Guacamole

Ez idáig csak az előétel, aztán rendeltünk is.

És hozták is a csirkés fajitas-t, a kis koktélrákos fajitast, a marhapörköltet, és a többi finomságot, amit friss és forró (vagy gabonából, vagy kukoricából készült) tortillákba töltöttünk,  és a guacamole-val elfogyasztottunk.

A helyhez tartozó attrakció még, hogy imádnak gyújtogatni:

 

IMG_20160309_142955 IMG_20160309_142942_1

 

 

 

 

 

 

 

 

Vacsorázni a Cheescake Factory-ben voltunk, ami szintén nagyon jó hely, és nagyon jót ettünk, ha valaki erre téved ezt is nagyon tudom ajánlani.

Köszönjük a visszajelzéseket, minden üzenetnek nagyon örülünk amit kapunk.

Estére már lett autónk is (erről majd később 😉 ), ma pedig a STRIP lesz a program, tartsatok velünk, folytatjuk.