Red Rock Canyon

Arra fel voltunk készülve, hogy olyan természeti adottságokat fogunk látni, amilyet Európában nem lehet látni. De amikor ott van az ember és átéli, akkor teljesen átértékelődik minden, ezt nem lehet elmondani, vagy fényképen megmutatni, de azért teszek egy próbát. 🙂

Rengeteg nemzeti park van az országban, és utunk során többet meg is szeretnénk látogatni. Az első, melyet megcsodáltunk az a Red Rock Canyon volt, mely Vegas központjától hozzávetőlegesen 20 km-re helyezkedik el. Minden nemzeti parkban belépőt kell fizetni, amelyek jellemzően nem nagy összegek, és nem főre, hanem autóra kell megváltani őket. Szerencsére van egy alternatív megoldás, méghozzá, ha az ember tudja, hogy többet szeretne megnézni válthat egy olyan kártyát, amivel egy éven át minden további költség nélkül korlátlanul látogathatja a nemzeti parkokat. Ennek költsége 80 dollár, meg is vásároltuk, utunk végén pedig Móniéknak fogjuk ajándékozni.

A Red Rock egy olyan hely, ahol lehet kirándulni, falat mászni, vagy akár csak végig autózni és körülnézni. Ha akarja az ember, akkor napokat tölt el itt, ha siet (mint mi 🙂 ) akkor néhány óra alatt körbe lehet autózni aszfaltos úton a főbb látványosságokat, ez nagyságrendileg egy 20 km-es szakasz. Sokat fotóztunk és videóztunk, de lehet, hogy holnap még LA-be indulás előtt korán egy time-laps videó erejéig ismét meglátogatjuk a helyet, hiszen belépőnk az már van. Szóval szavak helyett beszéljenek a képek, jó szórakozást hozzá.

« 1 A 2 »