Death Valley

A Yosemite csodái után vállaltunk egy nagyot, és 7 órakor már elhagytuk Mariposai szállásunkat,majd a Death Valley felé vettük az irányt. Ez egy több, mint 600km-es táv, kb. fél 2-re értünk a Nemzeti Parkba. Elméletileg itt is kell jegyet váltani, és előzetesen úgy olvastam, hogy vannak kihelyezett automaták, de ezekkel nem találkoztunk, igaz a Red Rock-ban megváltott éves bérletünk ide is érvényes. Jó tanács, ha valaki a DV-n való átutazást tűzi ki célul, a park bejárata előtt tankolja tele a kocsiját (mi is így tettünk), mert a park területén másfélszeres szorzóval árulják az üzemanyagot.

A park maga több, mint 13 ezer négyzetkilóméteres területet foglal magába. Ezt mondják a legszárazabb és legforróbb nemzeti parknak. Ezt mi is tanúsíthatjuk, mert a mi autónk is volt, hogy 92 Fahrenheit-et mutatott (33 Celsius), és még csak március van, nyáron akár 50 fok is lehet. Nevét a kaliforniai aranyláz idején kapta, amikor néhány bevándorló eltévedt a völgyben, és majdnem odavesztek. Itt van észak Amerika legalacsonyabb pontja, ami 86 méterrel van a tengerszint alatt. A táj folyton változik ahogy áthaladunk rajta, ezt sajnos a fotók nem a legjobban adják vissza. Van sós sivatag, homokdűnék, szél csiszolta hegyek és szárazságtűrő növényzet. Éppen mikor odaértünk a homokdűnékhez, és megállapítottuk, hogy majd milyen jó háttérképeket fogunk készíteni, abban a pillanatban lemerült a fényképező… Aztán tovább mentünk a hely egyik legnevezetesebb pontjához, a Zabriskie Point-hoz. Itt egy rövid ráolvasás, és imádság után még kb. 5-6 kép erejéig még sikerült életet lehetni bele, nagy kár lett volna nem lefényképezni.

7 óra környékén érkeztünk Vegasba, s egy gyors bevásárlást követően tovább indultunk St. Georgba, a Red Lion hotelba, ami utunk egyik nagy meglepetése volt.

terkep

Nagyon szép szoba, medence (amit nem használtunk), bőséges meleg reggeli és kifejezetten pénztárca barát szállás volt. Innen már csak 50 perc volt következő úticélunk a Zion Nemzeti Park, de nem siettünk a kicsekkollással, kipihentük magunkat.