Antelope Canyon

Zion után Page városa felé vettük az irányt, ami a Navajo (ejtsd: navahó) indiánok földje. A szállás foglalásánál érdekes volt a 7-es feletti értékelés, mert egy klasszikus amerikai motelt láttunk a képen. Aztán minden világos lett. Amikor odaértünk Big Water-be, akkor jöttünk rá, hogy ez egy “indián motel”. Az ajtón kint volt a tripadvisor-os matrica, ami elég jó kiinduló pont, nem is csalódtunk. Az egész hely telis tele volt indiános és vadnyugati motívumokkal. Akármerre néztünk, mindenhonnan lovas fotók, indián sátrak, vagy éppen a hírhedt bűnöző Butch Cassidy körözési plakátja köszönt vissza.

wanted

A szobában sem csalódtunk, az ágytakaró is (feltehetően) kézzel készített volt, amit lovas motívumok díszítettek. Minden olyan volt, mint a filmekben. Amúgy a szállás nagyon takaros, tiszta és minden igényt kielégítő volt. Önmagában egy élmény, nyugodt szívvel ajánljuk bárkinek.

Aztán másnap az Antelope Canyon-t szerettük volna megnézni, ezért 10-re oda is mentünk a Lower-hez. (Kettő van, a Lower és az Upper) A terület az indiánoké, és az indiánok “üzemeltetik”, ahol pedig az indiánok megjelennek ott bizony fizetni kell. 🙂 (erről még később majd írunk) Mivel a kanyon látogatása egy órás program, azt hittük 11 felé már úton leszünk, csakhogy nem foglaltunk időpontot. (ha valaki meglátogatja a helyet, most már tudja mi a teendő) A vége az lett, hogy délután 2-re kaptunk jegyet, és addig is visszamentünk Page-be ebédelni egy remek családi meka étterembe. Utána még mindig volt időnk, ezért kimentünk a közvetlen Page mellett található “horseshoe bend“-hez, ami a Colorado folyó híres kanyarulata, és Grand Canyonként is szokás emlegetni.

Közben hatalmas szél támadt, mire visszaértünk az Antelope-hoz már kész homokvihar volt, de ez nem tántorított el minket. Túravezető segítségével lementünk a kanyonba, és csodás képeket készítettünk, de közben (bár a képeken nem látszik) alulról-felülről, jobbról-balról kaptuk a homokot keményen. Akármennyire is próbáltam vigyázni a fényképezőre, azért jutott abba is bőven finom homok, a végére minden zoom-olás és élesítés roszogással járt, a szívem szakadt meg. A Camera Kft.-nek is élni kell valamiből, beutalom majd egy tisztításra az egész gépet objektívestül. Nézzétek meg a képeket, és döntsétek el, hogy megérte-e? …… Naugye. 🙂

« 1 A 2 »